Takken versnipperen

Soms heb je zo veel snoeiafval (takken etc.) dat je het niet kwijt kan in een groene container of in de compostbak. Je kunt er dan voor kiezen om het hout te hakselen; oftewel versnipperen. Het versnipperde hout is uitstekend voor in tuinborders en houdt het onkruid en fel zonlicht tegen. Wel eerst goed onkruid met wortel en al verwijderen! Als je nu je border vult met houtsnippers dan hoef je in het voorjaar weinig tuinonderhoud te plegen.

 

Hiervoor heb je in eerste instantie een goede houthakselaar nodig. Kijk goed naar welke hakselaar het best bij u past. Is er een stroomaansluiting? Dan kunt u kiezen voor elektrisch, anders is een benzinehakselaar noodzakelijk. Kijk naar de dikte van het snoeihout en naar de hoeveelheid. Ook hiervoor geldt: Wij staan u graag te woord voor het juiste advies!

 

Plaats de hakselaar op een stabiele rechte ondergrond en werk altijd safe met goede veiligheidshandschoenen en veiligheidsbril. Dit is geen overbodige luxe. Een heerlijke tuinklus voor in het najaar en je tuin ligt er prachtig bij in de winter en in het voorjaar!