Ook in november zijn er veel klussen in de tuin en rondom het huis te doen. De tuinstoelen zijn schoon en opgeborgen en nu zou je eventueel kunnen kijken naar de inrichting en beplanting van je tuin. Het is dè tijd om bomen, hagen, heesters en voorjaarsbollen te (ver)planten.

 

Ook heeft het gazon nog volop aandacht nodig. Je hoeft niet meer zo vaak te maaien, maar bij een zacht najaar kun je tot december nog maaien. Haal continu het blad van het gras en blijf onkruid wieden in de borders. In november steek je ook nog voor de laatste keer met een grassteker de grasrand mooi recht. Voor een kaarsrechtresultaat maak je gebruik van een touwtje Zo’n strak gazon is dan de hele winter mooi.

 

Vaste planten, die erg vorstgevoelig zijn, zoals de Agapanthus, de Canna en de Dahlia haal je naar binnen, als je daar ruimte voor hebt, of je dekt ze af. Ook is november zeer geschikt om dode bladeren, stengels en takken te verwijderen.

 

En dan tot slot onze favoriete klus: maak een egelplek in een hoekje van de tuin. Leg daar houtafval en een behoorlijke hoop bladeren neer en grote kans dat een egel (eventueel met jongen) haar winterslaap bij jou in de tuin gaat houden!